.

Creatieve studio foto’s

Misschien herken je dit wel; je ziet prachtige sfeervolle foto’s online en je denkt: “kon ik dat maar maken!” Studio fotografie lijkt je wel wat, maar je hebt géén idee waar je moet beginnen. Hoeveel lampen heb je eigenlijk nodig? Welk merk is goed?  en dan moet je je gaan verdiepen in stops en licht meten enzo.. Help!

Ik snap dit helemaal. Ik wilde heel graag mooie sfeervolle foto’s maken, en vooral creatief bezig zijn. Al dat technische gedoe, daar had ik toch hélemaal geen zin in! Ik heb goed nieuws voor je: dit hoef je ook helemaal niet te weten. En in mijn masterclass “bijzondere studio portretten” ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je sfeervolle foto’s in de studio maakt, zónder technische praat. 

 

Laat me je helpen! 

Mijn naam is Marije en ik ben Fine Art fantasy fotograaf. Ik maak sprookjesachtige beelden waar vaak iets magisch of onrealistisch in te vinden is. Dit is mijn manier om even te ontsnappen aan de realiteit en weg te dromen in mijn eigen werelden. 

Natuurkunde en wiskunde waren vroeger de vakken waar ik het meest tegenop zag. het kwartje viel gewoon niet!  Mijn natuurkunde leraar heeft een keer gevraagd of ik wel de juiste versie van de toets op mijn antwoordenformulier had ingevuld, (true story)
Toch is het mij gelukt om met studiolicht te werken, en dit alles zónder een lichtmeter, berekeningen of het begrijpen van moeilijke termen. maar puur door te kijken naar licht. En dit is precies wat ik jou wil leren in mijn masterclass. 

.

 

 

 

 

.

Wat ga je leren? 

 ✓ Hoe je sfeervol licht creëert en wat je daarvoor nodig hebt (spoiler: geen duizenden euros)
 ✓ Hoe lichtvormers werken en welke je voor welke sfeer gebruikt 
 ✓ Hoe je de ‘Rembrandt’ sfeer’ creëert in de studio
 ✓ Lichtsetups voor mooie egale portretten
 ✓ Lichtsetups voor duistere portretten 
 ✓ Hoe je een model aanstuurt tijdens een fotoshoot, wat wel en niet werkt qua poseren
 ✓ Een studioportret nabewerken: ik neem je ‘s middags stap voor stap mee in mijn bewerkingsproces voor de echte ‘Marije-touch’*

*Een goed belichte studiofoto heeft niet heel veel bewerking nodig, maar ik geef mijn foto’s altijd nog een extra ‘magische touch’ tijdens de nabewerking. Ik laat je stap voor stap zien hoe ik dit doe. Achteraf ontvang je een video van de stap voor stap bewerking, waarin je dit nog eens rustig kunt terugkijken. 

Extra leuk: Meteen een boost voor je portfolio! 

Tijdens deze masterclass fotograferen de deelnemers professioneel model Elyse, die er sowieso voor zorgt dat je met prachtig portfoliowerk de deur uit gaat. De foto’s die je tijdens de masterclass maakt mag je uiteraard gebruiken op je socials en op je website. 

Elyse zal in zowel een casual outfit als in een fantasy outfit poseren op deze dag. Naast het gebruik van licht krijg je ook heel veel tips en tricks mee hoe je met een model omgaat, hoe je modellen vindt én vraagt om portfolio op te bouwen en hoe je je modellen (of niet modellen) op een comfortabele manier kunt aansturen, zodat ze mooi op de foto staan. 

.

.

Voor wie is deze masterclass geschikt?

– Voor fotografen die graag studiofoto’s willen maken, maar niet weten waar ze moeten beginnen

– Voor fotografen die zich liever bezig houden met creativiteit in plaats van technische praat

– Voor fotografen die geen zin hebben in stops, lichtmeters, rekensommen en andere moeilijke termen

– Voor fotografen die niet meteen €1000 willen investeren in hun eerste studioset, maar wél mooie studiofoto’s willen maken

Praktische informatie

– Eerstvolgende datum: zondag 5 juni 2022
– van 10:30u tot 16:00u 
– Maximaal 5 deelnemers per masterclass*
– Locatie: Studio in Purmerend (NH), gratis parkeren voor de deur
– Inclusief luxe lunch, koffie, thee en lekkers. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen
– Kosten: €279 inclusief BTW 

Wat neem je mee?
– Je spiegelreflex- of systeemcamera met een zoom- of portretlens
(bij voorkeur tussen de 50 en 85mm) 
– Een laptop of computer met Adobe Photoshop erop geïnstalleerd (proefversie mag ook)

*In verband met Covid laat ik momenteel 5 deelnemers per masterclass toe. Hierdoor kunnen we genoeg afstand bewaren en kan ik iedereen individueel goed begeleiden. 

Heb je klachten vlak voor de dag van de Masterclass? Kom dan niet en meld je af.
Je kunt dan meedoen aan de eerstvolgende keer. 

.

 

 

 

.

Hoe andere fotografen masterclasses ervaarden:

Pedro

Masterclass gevolgd bij byMarije, dat was echt in 1 woord Geweldig!!
Een dikke aanrader voor de fotograaf die ook buiten de randjes durft te kleuren!

Pedro – PK Dark Trigger Pics

CherishedbyCloe

Met een big smile op mijn gezicht thuis gekomen na een onwijs leuke, leerzame maar vooral gezellige workshop dag. Wauw, boven mijn verwachtingen zelfs! Een dag om van mijn bucketlist af te vinken en wat kijk ik er met een voldaan gevoel op terug! Even alles laten bezinken maar dat komt zeker goed.
Ze zeggen weleens: Als je doet waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt, dan kom je er wel! En dat is zeker zo, dankjewel voor de top begeleiding! En special thanks: Mijn mooie model die Marije regelde  poseerde prachtig in speciale fantasy jurken! Ik stuiter nog even door! ✨ Bedankt voor deze speciale dag! 

 

Chloë de Bruijn – Cherished by Chloë

matthieu

Bij Marije heb ik een Masterclass ‘Fantasy Foto Bewerken’ gevolgd. Marije is niet alleen ter zake kundig, maar geeft ook gedegen en leuk les. Zo houdt ze bijvoorbeeld ook rekening met jouw kennisniveau van Photoshop en past de les erop aan. 

Door haar masterclass zijn mijn Photoshop vaardigheden absoluut naar een hoger niveau getild en ik raad deze workshop dan ook van harte aan, als jij hetzelfde wil.

 

Matthieu Hilckmann – Mad Hatter Fotografie

De masterclass is nu te boeken voor 

€279 inclusief BTW 

Elyse

Heb je nog vragen? Twijfel je of deze masterclass iets voor jou is, of kun je deze data niet en wil je op de hoogte blijven van nieuwe masterclass data? Vul dan onderstaand formulier in!